2010. november 17., szerda

A prospect parki mészáros nyomában I.

Valaki gyilkol a Prospect Parkban. Vagy ha nem is ott, a hullákat legalábbis ott dobja le. Azt hittük vége a nagyvárosi sorozatgyilkosok idejének, pedig nincsen: egész Brooklyn rettegésben, egy újabb őrült a kapualjaknál. Utoljára a 76-77-es szezonban volt emlékezetes sorozatgyilkosunk, de ő leginkább a Bronx-Queens tengelyen mozgott, és csak utoljára csapott le Brooklynban, a Gravesend Beach-en.

A Prospect Park a brooklyniak tudatában „a park”, olyasmi, mint Budapesten a Margitsziget, csak több mint kétszer akkora. Központibb lételem, mint a Central Park a manhattanieknek, egyrészt mert nekik nagyjából ez az egyetlen normális városi közparkjuk, másrészt mert nem turistalátványosság, de szépnek szép. Ahogy kutatom az ügyet rendszeresen fel is bukkan a lokálpatrióta toposz: „bezzeg, ha ez a Central Parkban történne, bejárná a hír az egész világot, és elkapták volna rég.”



Nyomába eredünk tehát a mészárosnak, innen a blogról fogjuk lekapcsolni az ismeretlen tettest. Összegyűjtjük az adatokat, körbejárjuk a terepet, elkészítjük a bűnözői profilt, emailen megkeressük a parkőröket, felvázoljuk az urbánus sorozatgyilkosságok kultúrtörténetét, felforgatunk minden követ, a végén pedig rámutatunk a gyilkosra. Tartsanak velem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése