2010. november 20., szombat

Prospect Park - márciusi események

(A prospect parki mészáros nyomában)

Idén március 7-én, vasárnap reggel bukkantak az első nyugtalanító nyomokra. Susan Yuen, a Prospect Park rendszeres látogatója nagy kiterjedésű, néhol még nedves vérnyomokat fedezett fel a park tavának délnyugati részét szegélyező köveken. Sok vér volt, nem a térdét horzsolta fel valaki a sziklán, és az is biztos, hogy nem egyetlen kismadár vérzett el. Holttestet ekkor még nem találtak.

Prospect Park - kattintással nagyítható
Szerda éjszaka visszatért a tettes, újabb vértócsát hagyva maga után. A parkőrök másnap reggel a friss vérnyomoktól nem messze egy tóparti fa tövénél nagy mennyiségű kitépett madártollat találtak. Egy láthatóan tűzrakás céljára összeállított farakást fedeztek fel a nádasnál, valamint üres, összetört teknőspáncélok kerültek elő jó messze a fenti tereptől: a csónakház előtti sétányon.

Még azon a héten sikerrel járt a nádasbeli tűzrakás ott, ahol a kísérlet szerda éjszaka félbeszakadt. Egy nagyobb területen leégett a nád, eldobált sörös és borosüvegek maradtak hátra, és reggel még érezni lehetett a parázs szagát.       

Március 19-én hajnalban - ismét a tó délnyugati partján -  a parkőrök ráleltek az első holttest-maradványokra: a tettes nyaktőnél letépett csirkefejeket helyezett el a sétánytól nem messze, aprólékosan vigyázva arra, hogy a fejek a tó felé nézzenek. Vér itt nem volt, viszont a tóparti kövön hatalmas kupacban állati belek álltak, a véres zsigerek gejzírszerűen folydogáltak a szikláról a tóba. A helyszíntől nem messze egy dobozban fekete latex kesztyűk. Itt csak néhány csirkefej és csirkeláb mutatkozott, de később a folyómederből tömegesen további csirkefejek kerültek elő.

Tehátakkor. A következőket tudjuk:

A tettes (az egyszerűség kedvéért egyes számot használok, de lehet, hogy többen vannak) hajnali egy és öt óra között tevékenykedik, amikor a park zárva van. Márciusban az állatokat még biztosan a helyszínen végezte ki (később ez már nem egyértelmű). Biztosan nem az éjszakai metróval és nem busszal jön, ahol is nehéz élő csirkéket feltűnésmentesen szállítani, hanem valószínűleg kocsival. Mivel éjszaka nem lehet behajtani, leparkol a közelben, és feltehetően a Park Circle-nél lévő (délnyugati) bejáratnál behatol: nem látszik kivitelezhetőnek ugyanis, hogy kerítésen másszon át az élő állatokkal (ha többen vannak, akkor is valószínűtlen, hogy élő állatokat dobálnának át, és szednének össze a kerítésen túl).

A park délnyugati bejárata a lószelidítők szobrával

A tóparton kivégzi a csirkéket. Második alkalommal ki is belezte őket, illetve a helyszínen hagyta a fejeket és a lábakat, egyes csirkefejeket megkonstruált pozícióban. Nem egyértelmű, hogy mi lett a csirkék testével, de azokat nem ette meg, hanem vélhetően hazavitte. A tűz utalhatna arra, hogy valamilyen szakrális állatáldozat történt (később erre a toposzra egyre több jel mutatott is), de szerintem egyszerűen csak piromániás, ami gyakori kiegészítő betegség a sorozatgyilkosoknál.

Ismétlem: el fogjuk kapni, bárki is csinálja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése