2014. november 16., vasárnap

Downtown Flight

Minap nézem Rod Stewart „Downtown Train'' című dalát a youtube-on. A fantasztikus lírai erővel bíró dal arról szól, hogy a brooklyni lányok munka után mennek haza Manhattanből. Nem pontosan értem, hogy RS-nek hogy jutott eszébe pont a mi városunkról dalolni, mikor annyi köze van New Yorkhoz, mint nekem Katmanduhoz, de tőlem, tessék csak.



A dalról azonnal szembe ötlik, hogy aszondja a költő:

Will I see you tonight
On a downtown train?

Figyu Rod, ez nem rímel. Azzal rímelne, hogy „on a downtown flight”. Még a nyolcvanas években volt is olyan, hogy a JFK-t helikopterjárat kötötte Manhattannel, amely a PanAm Building (mai nevén MetLife Building) tetején landolt, azt nevezhetnénk akár „downtown flight”-nak, még értelme is van.

Viszont a klipben feltűnik az R metró (ez hibátlan).

Feltűnik a 6-os metró (az downtownnak oké, de nem megy Brooklynba. Gondolom a lányok a Canal Street-nél átszállnak, végül is velem is előfordul, ugye, hogy a Deákról véletlenül Újpest felé indulok, és után furcsa megoldásokkal kell korrigálni).

És a klip legelején hosszasan, drámaian begurul az arcunkba az S metró. Az a shuttle járat a Grand Central és a Times Square között. Bammeg, Rod, nem vettétek észre, hogy nincs a közelben se Downtown, se Brooklyn? 

Egész éjszaka álmatlanul forogtam, de aztán rájöttem, R, mint Rod, és S, mint Steward, értitek.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése