2010. december 30., csütörtök

Újévi jótanácsok kezdőknek


1.
Ne vegyél fel hitelt. Don’t be a damned fool. Amúgy is vége a jóléti társadalmaknak, és halvány gőzünk nincs, mi jön helyette, tehát kerülni kellene bármilyen hosszú távra vonatkozó kötelezettség vállalását.

De ezen felül is, ez a világ a pillanatnyilag kényelmes, de hosszútávon fenntarthatlan rendszerekbe lustult és döglött bele. A pillanatnyilag kényelmes helyett válasszuk a hosszútávon elviselhetőt.

2.

A matematikánál kicsit is kevésbé objektív paradigmák keretei között ne bonyolódj heves vitákba, ne próbálj meggyőzni senkit semmiről, akkor se, ha „halálbiztos” vagy az igazadban és „csak jót akarsz” a másiknak. Ha tényleg annyira önzetlen vagy, akkor főzz egy teát.

Hagyjuk el a terepet idejében.
3.

Érzelmi kérdésekben ne próbálj „elegáns lenni”. Gondolj már bele: ha a képmutatásra hosszú távon lesz szükség, az egész amúgy sem ér semmit. Légy inkább őszinte, az fáradtságmentesebb is, a hasznosságról nem is beszélve.

Ha megbántva érzed magad, bazmeg, mondd ki, ez lesz a legjobb mindenkinek, különösen neked.
4.

Ne próbálj újraélni emlékeket, ne próbáld erőszakosan rekonstruálni a régi szép időket. Tuti, hogy nem fog sikerülni. Azért is lehetetlen, mert amihez most nosztalgia fűz, arról jelen időben azt sem tudtad, hogy szép, na ezt ugye eleve reménytelen rekonstruálni.
5.

Találj magadnak egy álmot. És dolgozz érte. Nem baj, ha nem sikerül, a lényeg a dolgozz érte részben található. Ja, és hagyd el Magyarországot, itt nincs értelme.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése