2015. február 27., péntek

Te sem térítheted el

Nézd meg miről szól minden egyes Pajor interjú az elmúlt húsz évben: arról, hogy két életút létezik: vagy a jóisten jámbor báránya, vagy reménytelen drogos vagy. 

Either, or. 

Vagy istentisztelet vagy "buli" (mert buliból csak egyféle létezik, ugye). Vagy a szentlélek vagy a drog. És még mielőtt valaki azzal jönne, hogy ez a végtelen primitívség a hitgyüli agymosása, hadd szögezzem le, hogy nem, hanem ez a végtelen primitívség maga Pajor Tamás. Erre persze azt tetszik majd mondani, hogy de az nem lehet, mert a neurotikos Pajor százévente egyszer születő őstehetség volt, úgyhogy hadd vessem közbe gyorsan: nem, nem volt az.

Pajornak egyetlen nagy dobása volt az a demó azzal a néhány számmal, ami tényleg nagyon elsült. Ez gyakran van így, amikor valakiben elképesztő becsvágy dolgozik, hogy a létrehozott dolog még több is, mint az emberben meglévő tartalmak összessége. De ha ez így jön létre, az mindig csak egyetlenegyszer jön össze, többször az életben nem izzadt volna ki magából semmit a Neurotic. Tényleg, hány számot termelt a Neurotic fennállásának hét éve alatt? Úgy tizenötöt?

És ezt leszámítva Pajorban nem marad semmi, mint ostoba szójátékok. Nézd meg az Áment, az ötlettelenségre rárakott gegtengerrel. Jaja, tudom, az már a hitgyüli agymosása után történt, igen.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése